Campionats d’Espanya d’esquí de fons

Aquest passat cap de setmana 14 i 15 de gener es va celebrar a Tuixent-La Vansa el campionat d’Espanya d’Esquí de Fons. L’estació va acollir els millors esportistes del territori per fer passar a públic i seguidors de l’esport i la muntanya un cap de setmana ideal i fred, que ja tocava.

Els esportistes de l’Equip de Tecnificació i Formació en Esports de Muntanya (ETFEM) van participar-hi i els resultats són molt positius. Des que l’ETFEM va començar el seu programa de tecnificació amb l’equip júnior d’esquí de fons no havíem pogut passar un test d’aquest nivell, i en teníem ganes. Aquests esportistes van començar el programa a principis d’octubre i ara, al mes de gener, ja hem pogut veure la millora general que han fet tots ells i totes elles, sense excepció.

Si tractem la tecnificació i formació en el seu conjunt, les conclusions són molt favorables, ja que tots els esportistes de l’ETFEM han millorat tant en temps, condició física i mental i sobretot en valors. Si analitzem els resultats en el seu conjunt i aplicats en les metes de l’esportista individualment, seguim trobant punts a favor per seguir fent créixer aquest equip i tot el que l’envolta. Per fer-ho hem de destacar un punt clau en la nostra filosofia i és el fet que l’èxit esportiu el valorem individualment i amb totes les variables de l’esportista i les seves pròpies metes i motivacions, d’aquesta manera i si no ho oblidem aquest concepte, podem afirmar que aquests resultats són una mostra d’un primer èxit en l’àmbit individual en cadascú dels membres de l’equip. Això només ens porta a una conclusió en forma de valor per tots els que formem part d’aquest esport-equip i persones que hi participen, si l’esforç hi és, la suma existeix. De moment hi és i la realitat ens ho demostra. És realment gratificant veure com aquestes noies i nois ploren d’emoció o de ràbia en fer una cosa que realment els hi importa, condició indispensable per qualsevol tipus d’esport al qual et vulguis dedicar amb un extra d’hores. Això sí que ho tenen, de moment fan els que els apassiona!

Laia Aubert, directora tècnica de l’equip, valora molt positivament la participació i resultats d’aquesta competició i destaca la millora tècnica generalitzada en tots els esportistes. Per tant hem de felicitar al Bernat, Claustre, Ariadna, Queralt, Joan Carles i Makuri pel seu gran esforç i ànims al proper cap de setmana als seleccionats per la SKIRI TROPHY 2017 – Itàlia.

Si voleu consultar els resultats d’aquest campionat, us deixem l’enllaç per fer-ho. Només volem aprofitar per felicitar a tots i cada un dels esquiadors que van participar en la competició, a l’estació de Tuixent-La Vansa per la seva professionalitat i als companys del CENA, PEC i CEFUC per la seva gran feina i resultats d’aquest cap de setmana.

A seguir treballant per l’esport, la muntanya i l’aprenentatge constant. Us deixem amb algunes fotos del cap de setmana, al nostre facebook en podreu trobar més. 😉

01-Bernat Gabarró-b

06-Claustre Montaner-b

05-Joan Carles-b

04-Queralt Gamisans-b

03-Ariadna Canela-b

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *